Solar_PV_For_HU
  1. Kezdőlap
  2. > Knowledge Centre
  3. > Blog Posts
Blogs

Videó: több mint 8.000 napelem mozgatása az energia-önellátásért a Media Profili segítségével

235 raklap, 1 helikopter, 3,5 MWp teljesítmény: 8000 fotovoltaikus panel helikopteres szállítása tökéletes szervezést igényel

A Media Profili, egy történelmi trevisói székhelyű, a bútorgyártás számára bútorgyártó készletek és félkész termékek gyártására szakosodott vállalat számára a Centrica Business Solutions egyik legnagyobb, 64 000 négyzetméteres területű, tetőre szerelt napelemes rendszerét építettük ki, amely éves szinten több mint 4 GWh tiszta energiát képes termelni, amelyet a vállalat teljes egészében saját maga fogyaszt el a létesítmény termelési igényeinek kielégítésére.

Ez hozzájárul a CO2-kibocsátás drasztikus csökkentéséhez, ami további értéket ad a folyamatban lévő szén-dioxid-mentesítésnek és a vállalat fenntartható jövőjének.

Az összetett vagy különösen nagy kiterjedésű rendszerek építése tökéletes szervezést igényel, hogy a biztonságos kivitelezés a helyszínen garantált legyen, a határidők abszolút betartása, a forgalom zavarásának kezelése és a hatékony telepítési folyamat.

A több mint 8000 fotovoltaikus napelem kezelése érdekében 235 raklap speciális helikopteres szállítási műveletet hajtottunk végre, amelynek célja az időzítés felgyorsítása és a vállalat folyamatainak megzavarása nélkül, a vállalat tetején lévő üzem összes modulját - a legszigorúbb biztonsági feltételek betartása mellett - kevesebb mint egy nap alatt mozgatva.

Minden egyes raklapot körülbelül 1 és fél perc alatt emeltek fel és helyeztek el, ami átlagon felüli szervezési kapacitást bizonyított. A helikopteres anyagemelés lehetővé tette a beavatkozási kockázatok csökkentését azáltal, hogy az emelési tevékenységeket egyetlen napra koncentrálták, amelyet a hétvégi zárvatartási napon végeztek, szemben a daruk használatával tervezett mintegy 10 nappal.

További előnyt jelent a súlyok elosztása: a raklapok elhelyezése a tető teljes felületén, és nem csak az oldalak mentén (ahogyan az darus teherautókkal történne), valójában csökkentette a panelek kézi kezelését a tetőn, mivel már közel vannak a végleges felszerelésükhöz.

Lépjen kapcsolatba szakértői csapatunkkal, hogy megtudja, hogyan tudunk segíteni vállalatának energetikai projektjében.

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.