HU_Design_Build_Blog
  1. Kezdőlap
  2. > Knowledge Centre
  3. > Blog Posts
Blogs

A Design & Build előnyei: rugalmasság és a projektek folyamatos nyomon követése

A Design & Build módszertan számos előnnyel jár, amelyek közül a rugalmasság és a projektek folyamatos nyomon követése kiemelkedik

Ebben az építési megközelítésben a kivitelezés, az alapanyagok és berendezések kiválasztása, megrendelése és beépítése már a tervezés 20-30 százalékos készültségi fázisában elindul. Ez lehetővé teszi az időbeli és költségbeli kockázatok korai szűrését. A beszerzések és kivitelezés megkezdéséhez nem szükséges megvárni a tervezés teljes lezárását, és a megrendelőnek sem kell hónapokat töltenie a kivitelezői csapat felkutatásával és az alvállalkozók tevékenységének ellenőrzésével. 

 Tisztatér technológia: tiszta és ellenőrzött környezet

A Centrica Business Solutions például egy vezető globális orvostechnológiai vállalat számára valósította meg a legnagyobb magyarországi tervezési és építési projektet, ahol a tervezés véglegesítésével párhuzamosan indult az építkezés, így a projekt kivitelezési ideje 3-4 hónappal csökkent a hagyományos módszerhez képest. 

Tiszta helyiség technológia: tiszta és ellenőrzött környezet

A  tisztatér  technológia célja, hogy a létesítményekben a beltéri levegőt tisztán tartsa, csökkentse a szennyező anyagok szintjét, és állandó hőmérsékletet és páratartalmat tartson fenn. Ezt a technológiát olyan területeken alkalmazzák, ahol a levegőben lévő részecskék, mikrobák, aeroszolok és gázok problémát jelentenek.

A levegő tisztán tartása és keringetése mellett a technológia lehetővé teszi a levegő hűtését és fűtését is. Magyarországon elsősorban a gyógyszeriparban, a vegyiparban, a mikroelektronikai iparban, az egészségügyben, az élelmiszeriparban és az autóiparban alkalmazzák.

A fenntartható tervezési és építési megoldások nemcsak az aktuális környezeti kihívásokra adnak választ, hanem hosszú távon gazdasági és társadalmi előnyökhöz is hozzájárulnak. A Design & Build módszertan és a tisztatér-technológia alkalmazásával a vállalatok hatékonyabbá, gyorsabbá és fenntarthatóbbá tehetik beruházásaikat. Válassza a Centrica Business Solutions-t, hogy projektjei a lehető legjobbak kivitelezésben valósuljanak meg!

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.